Yolk House

"Whenever we design, we always try and fold in some aspect of the client's personality."

Sarosh Mulla, Pac Studio

Yolk House

Practice : Pac Studio
Location : Auckland suburb
Status : Completed 2018
Awards : -2019 Best Design Award - Silver Award in the Colour Awards Spatial Category
-2019 Dulux Colour Award: Residential Interior

This renovation of an Auckland family home is simple, warm and fun. The owners presented a common set of problems: the inner city bungalow that they owned was disconnected from the landscape, was poorly laid out and lacked space for their growing family. The response was to create a split-level addition to the home, rectifying the planning of the house and creating an easy linkage to the garden. The palette of materials used in this project came from a desire to create unusual experiences with cost-effective materials. The yellow floor reflects a warm light throughout the interior, creating the feeling of sunshine even on the most dreary winter day. Mill-finished aluminium cladding was chosen for the exterior as it allowed for fast and efficient construction, but also because it created soft reflections of the garden and the ever-changing sky in its surface.

Practice : Pac Studio

Location : Auckland suburb

Status : Completed 2018

Awards : -2019 Best Design Award - Silver Award in the Colour Awards Spatial Category

: -2019 Dulux Colour Award: Residential Interior